Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Doughnuts med æble og kanel
Foto: Mikkel Adsbøl

Doughnuts med æble og kanel - opskrift fra Hendes Verden

Doughnuts med æble og kanel

Delikate doughnuts ♥

plate 8 stk.
printer Print

Grunddej:
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. sukker
25 g smeltet smør
1 æg
1 dl mælk
Fyld:
Tilsæt 1 dl små æbletern ½ x ½ cm. Tilsæt også 1 tsk. kanel gerne ægte kanel.
Desuden:
fritureolie til kogning
Pynt:
Glasur af 3 dl flormelis og 2 spsk. kogende vand.
Drys evt. også med 2 spsk. finthakkede pistacienødder.

  1. Kom alle ingredienserne til grunddejen i en skål, og rør dem sammen. Kom æbler og kanel i dejen. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene.
  3. Kog kagerne gyldne i 2 cm varm olie i en gryde. Læg dem på køkkenrulle til afdrypning. Pas på, at olien ikke bliver for varm. Skulle du være så uheldig, at der går ild i olien, skal du lægge et låg over og slukke for varmen og emhætten. Sprøjt aldrig vand på brændende olie.
  4. Pynt de lune kager med glasur og evt. pistacienødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Dessert, Amerikansk mad og Bageopskrifter