Få den bedste opskrift på saltet laks med rævesauce
Det er supernemt at salte din egen laks. Frys din laks ned i mindst 1 døgn, og tø den forsigtigt op igen, inden du salter den (hvis du bruger opdrættet laks, er det ikke nødvendigt, men kan du skaffe vildlaks, smager den hundrede gange bedre). Servér den for gæster, eller nyd den helt ego – som luksuspålæg.
Ingredienser
500 g laks på skind
1 spsk fennikelfrø
2 spsk rørsukker
2 ½ spsk groft salt
Rævesauce:
1 citron, saft heraf
1 ½ spsk dijonsennep
2 spsk muscovadosukker eller brun farin
¼ dl olivenolie
2 spsk finthakket dild
salt
Salat:
1 agurk
2-3 spsk citronsaft
citron
2-3 spsk olivenolie
1 spsk hakket dild
salt
Sådan laver du saltet laks med rævesauce og agurkesalat
Tjek laksen for ben, og fjern dem. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.
Rist fennikelfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte. Det tager 1-2 min. Knus fennikelfrøene let i en morter, og bland dem med sukker og salt.
Gnid laksen ind i blandingen, dæk den tæt med film, og sæt den i køleskab i 2 døgn. Skær skindet af laksen, dup den tør og skær den i tynde skiver.
Rør citronsaft, sennep, sukker og olivenolie sammen. Krydr med finthakket dild.
Skræl agurken, flæk den, og fjern kernerne med en teske. Skær den i halvmåner, og vend den med citron, olivenolie og dild. Smag til med salt.
Servér laksen med agurk og dressing og evt. dejligt brød.
Sådan laver du salat med ristet torskerogn og citrondressing
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter