Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Få opskriften på grillet kylling med marineret rå rabarber og basilikum
Foto: Line Thit Klein Grillet kylling med marineret rå rabarber og basilikum

Få opskriften på grillet kylling med marineret rå rabarber og basilikum

Få opskriften på grillet kylling med marineret rå rabarber og basilikum

Kylling og rabarber er en klassisk kombination – her i en opgradet version.

6-8 tapasanretninger
Print

2-3 stængler rabarber
4-5 spsk mørk sirup
1 tsk fintrevet ingefær
1 fed finthakket hvidløg
salt og peber
1½ spsk olivenolie
2-3 kyllingebryster
¼ - ½ bundt basilikum.

Sådan laver du grillet kylling med marineret rå rabarber og basilikum:

Skær rabarberstænglerne i tynde skiver. Kom dem i en skål, og vend det med mørk sirup og ingefær, og lad den trække 20-30 min.

Pil hvidløget og hak det fint. Krydr kyllingebrysterne med salt, peber, hvidløg og olivenolie, og grill dem ca. 6 min på hver side, til de er gennemstegte.

Lad kødet trække lidt, og skær det i mindre stykker. Hak halvdelen af basilikummen groft, og vend det med rabarberstykkerne.

Anret kyllingestykker på en ske med topping af marinerede rå rabarber og basilikumblade.

PRØV OGSÅ: Spidskålssalat med rygeost og jomfruhummer

Se, hvad vi ellers skriver om: Grillmad