Falafel
Foto: Maria Warnke Nørregaard Skønne falafler.

Opskrift på falafel

Falafel med hvidløgsdip

Gør hverdagen grøn og prøv opskriften på disse skønne og sunde falafler med hvidløgsdip og sprød salat.

printer Print
plate 2 personer

100 g tørrede kikærter
100 g løg
2 fed hvidløg
¾ dl grov rasp
½ dl hakket persille
1-1½ tsk. knust spidskommen
1-2 tsk. groft knuste korianderfrø
¼ tsk. bagepulver
Salt og peber
1 tsk. olie

Hvidløgsdip:

1½ dl yoghurt 0,1%
1 fed knust hvidløg

Salat: 

200 g gulerod
200 g spidskål
200 g sugarsnaps
Frisk koriander eller mynte
Evt. lime

Energi pr. person:
431 Kcal
Fedt:
17 %
Protein:
22 %
Kulhydrat:
61 %

Sådan gør du:

  1. Læg kikærterne i blød i 24 timer, afdryp og blend dem. Du skal ikke koge dem.
  2. Hak persillen, og tilsæt den og de øvrige ingredienser til kikærterne.
  3. Blend til en jævn fars, og smag til.
  4. Form farsen til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne i olie på en pande. Ryst panden undervejs.
  5. Rør og smag yoghurten til med salt, peber og hvidløg.
  6. Snit gulerod, spidskål og sugarsnaps, bland dem sammen og smag til med hakket kryddergrønt, salt og peber.
  7. Servér de varme falafler sammen med yoghurtdippen, grøntsager og lime.
Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Falafel, Sund aftensmad, Vegetar, Nem aftensmad, Vegetarisk og Hovedret