Fine peanutflødeboller
Bagt marcipanbund, blødt, vaniljesødt skum, saltet peanutbutter, sprød mørk chokoladeskal og hakkede, saltede peanuts med guldstøv. Intet mindre end den perfekte flødebolle i mine øjne. Den kræver lidt tålmodighed, men er det hele værd.
Ingredienser
Marcipanbunde til flødeboller:
100 g marcipan
Chokoladeskaller til flødeboller:
100 g mørk chokolade
Fyld til flødeboller:
50 g peanutbutter
1 nip salt
Vaniljeskum til flødeboller:
75 g sukker
40 g glukosesirup
30 g vand
½ vaniljestang, kornene heraf 50 g past. æggehvider
1 spsk sukker
Pynt til flødeboller:
50 g mørk chokolade
saltede peanuts
1/2 tsk spiseligt guldstøv
Sådan laver du flødeboller med peanuts:
Marcipanbunde:
1. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik små bunde ud med en rund kageudstikker (knap 5 cm i diameter).
2. Bag bundene i ca. 5 minutter ved 200 grader.
Chokoladeskaller:
1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, (og temperer den). Pensl 10 halvkugler (5 cm i diameter) i en silikoneform med chokoladen.
2. Sæt formen i køleskabet/fryseren et øjeblik, så chokoladen sætter sig.
Fyld:
1. Bland peanutbutter og salt, og kom lidt saltet peanutbutter i bunden af hver chokoladeskal.
2. Sæt formen med chokoladeskallerne tilbage i køleskabet, mens du laver skummet.
Vaniljeskum:
1. Kom sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, indtil det har en temperatur på 117 grader. Kom æggehvider og 1 spsk sukker i en skål, og pisk det stift.
2. Hæld den 117 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle – under piskning. Pisk videre, indtil skummet er sejt og fast.
3. Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i de kolde chokoladeskaller oven på peanutbutteren. Luk flødebollerne med marcipanbundene.
Pynt:
1. Hak peanuts fint, og bland dem med guldstøv. Smør et tyndt lagt smeltet chokolade på en flødebolle, og rul den i de hakkede peanuts.
2. Gentag med alle flødeboller. Opbevar flødebollerne i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.
Tip
Har du ikke en (halvkugle)form, kan du sagtens lave flødebollerne på ”normal” vis.