grill

Foto: Maria Nielsen & Nikolai Mørk Flanksteak

Flanksteak & spinatsalat

Et nemt stykke kød på grillen − serveret med en salat af spinat, bagt rødbede og appelsin samt kartoffelsalat.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

700 g flanksteak af okse
1-2 fed knust hvidløg
2 tsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 spsk let knuste fennikelfrø

Salat:
75 g babyspinat
500 g bagt, afskallet rødbede i skiver
1 appelsin skåret i tynde både
1 lille håndfuld kørvel

Dressing:
1 spsk hyldeblomsteddike
2 tsk olivenolie
salt, peber
½ portion kartoffelsalat, se opskrift side 30
Groft brød

Sådan gør du:

Dup kødet tørt, bland hvidløg, olie, salt, peber og fennikelfrø og gnid kødet med den krydrede blanding. Grill kødet 6-7 minutter på hver side og lad det trække andre 6-7 minutter, før det skæres i tynde skiver. Husk at skære kødet på tværs af kødfibrene. Vend spinatblade, rødbede og appelsinstykker samt kørvel sammen med let hånd. Rør hyldeblomsteddike og olie sammen, smag til med salt og peber og dryp dressingen over salaten, der serveres med kødet og det øvrige tilbehør.


Energi pr. person: 620 kcal., fedt 26%, protein 33%, kulhydrat 41%

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Flanksteak og Grillmad