Gløggekstrakt
SPONSORERET indhold

Gløggekstrakt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Med en god og krydret ekstrakt får du den absolut bedste gløgg, og hvis du laver en større portion og finder nogle små, fine flasker, har du den perfekte værtindegave.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
12. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

2½ dl vand
1½ dl sukker
½ appelsin, grove stykker skal heraf
½ citron, grove stykker skal heraf
3 appelsiner, saften heraf
1 kanelstang, groft knust
8 hele nelliker
8 kardemommekapsler
2-3 stjerneanis (kan tages op undervejs når de har afgivet lidt smag)
½ tsk fennikelfrø
1-2 muskatblommer
½ tsk sorte peberkorn
1 flækket vaniljestang.

Sådan gør du

Kom vand, sukker, citrusskaller, appelsinsaft, krydderier og vanilje i en gryde, og lad det simre 25 minutter under låg. Tag låget af, og fjern de hele stjerneanis. Lad ekstrakten trække et køligt sted i 12- 24 timer. Sigt krydderierne fra, og hæld ekstrakten på flaske eller glas. Opbevar gløggekstrakten i køleskabet.

Sådan laver du selve gløggen:
Læg rosiner og mandler i spiritus, f.eks. lidt vodka, og lad det trække et døgns tid. Hvis du serverer hvid gløgg, smager det skønt med små tern af æble og f.eks. tørrede blåbær i. Brug ½-1 del gløggekstrakt til 3 dele hvidvin eller rødvin. Opvarm gløggen forsigtigt uden at koge, smag til med ekstra ekstrakt og spiritus, hvis du synes. Servér gløgg i glas med mandler, rosiner og evt. æblestykker.

TIP!
Du skal ikke bruge den allerbilligste vin til din gløgg – en ringe smag vil smage igennem på trods af citrus, spiritus og krydderier.

PRØV OGSÅ: Lav hvis gløgg på fire forskellige måder