TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Opskrift på grillede, marinerede peberfrugter med kapers, ansjosfilet og tomatsalsa
Foto: Line Thit Klein Grillede, marinerede peberfrugter med kapers, ansjosfilet og tomatsalsa

Opskrift på grillede, marinerede peberfrugter med kapers, ansjosfilet og tomatsalsa

Grillede, marinerede peberfrugter med kapers, ansjosfilet og tomatsalsa

printer Print
plate 5

Anti pasti:
5 ansjosfiletter
2 spsk olivenolie

1 rød peberfrugt (gerne italiensk)
1 gul peberfrugt
2 spsk rødvinseddike
1 dl olivenolie, ekstra virgin
½ fed hvidløg, fintsnittet
15 g kapers, hele
salt og peber

1 blommetomat
¼ frisk rød chili, finthakket
1-2 friske rosmarinkviste.

Sådan gør du

Skyl ansjosfileterne og marinerer dem med olie
Grill peberfrugterne hårdt på alle sider. Tag dem af varmen og pak dem ind i film, så de bliver fugtige og skindet er lige til at pille af. Rens dem derefter og del dem i 10 rustikke stykker. Mariner stykkerne i olie, rødvinseddike, hvidløg, kapers, salt og peber.
Kom tomaten i kogende vand. Skær evt. et kryds i skindet, så det er lettere af få af. Hak den i fine stykker og smages til med chili, salt og peber.

Anretning:
Peberfrugterne anrettes i et fad med ansjosfileterne fordelt oven på. Tomatsalsaen fordeles i små ’klatter’ og der pyntes med et par friske rosmarinkviste.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tomatsalsa, Italiensk mad, Vegetarisk og Forret