Grillede, marinerede peberfrugter med kapers, ansjosfilet og tomatsalsa
Ingredienser
Anti pasti:
5 ansjosfiletter
2 spsk olivenolie
1 rød peberfrugt (gerne italiensk)
1 gul peberfrugt
2 spsk rødvinseddike
1 dl olivenolie, ekstra virgin
½ fed hvidløg, fintsnittet
15 g kapers, hele
salt og peber
1 blommetomat
¼ frisk rød chili, finthakket
1-2 friske rosmarinkviste.
Sådan gør du
Skyl ansjosfileterne og marinerer dem med olie
Grill peberfrugterne hårdt på alle sider. Tag dem af varmen og pak dem ind i film, så de bliver fugtige og skindet er lige til at pille af. Rens dem derefter og del dem i 10 rustikke stykker. Mariner stykkerne i olie, rødvinseddike, hvidløg, kapers, salt og peber.
Kom tomaten i kogende vand. Skær evt. et kryds i skindet, så det er lettere af få af. Hak den i fine stykker og smages til med chili, salt og peber.
Anretning:
Peberfrugterne anrettes i et fad med ansjosfileterne fordelt oven på. Tomatsalsaen fordeles i små ’klatter’ og der pyntes med et par friske rosmarinkviste.