Grillet havtaske med grønt
Foto: Betina Hastoft Lækkert og nemt: Grillet fisk med masser af grønt!

Grillet havtaske med grønt

Lækker grillet fisk med masser af grøntsager - her har vi lagt en havtaske på grillen og toppet den med mandler, skalotteløg, dild og bredbladet persille.

printer Print
clock 20 minutter
plate 6 personer

1 kg havtaske
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Topping:
1 skalotteløg
50 g smør
100 g mandler
1 bundt dild
1 bundt bredbladet persille
1 usprøjtet citron

Sådan laver grillet havtaske

  1. Pensl havtaske med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  2. Grill fisken på en ren og smurt grillrist, så fisken ikke brænder sig fast til risten. Eller læg et stykke alufolie på grillristen. Grill havtasken i 15-20 min.
  3. Pil og hak skalotteløg helt fint. Smelt smør, og svits løget, til det lige falder sammen. Hak mandlerne groft, og kom dem på panden. Steg i 3 min. Tag panden af varmen. Hak krydderurter, og riv skallen fint fra citronen.
  4. Vend hakkede krydderurter og citronskal sammen med mandlerne.
  5. Anret fisken på et fad, og hæld mandel-topping over fisken. Skær skiver af fisken ved bordet.

    grill-grillet-havtaske-txt.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Grillmad, Fisk, Sund aftensmad og Hovedret