Hurtig pekingand med pandekager og ris
SPONSORERET indhold

Hurtig pekingand med pandekager og ris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rigtig pekingand tager mange dage at lave. Her er en enkel måde at lave retten på. Man kan evt. udskifte de dampede pandekager med madpandekager.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
20. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Stege/kogetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
2 store stykker andebryst
Honninglage:
2 spsk honning
2 dl vand
evt. 25 g ingefær (i skiver)
Dampede pandekager: (mandarinpandekager) (8 stk.) Kan evt. købes færdiglavede som frostvare eller madpandekager.
250 g hvedemel
2 dl kogende vand
½ spsk koldt vand
lidt ekstra mel
1 tsk sesamolie eller anden olie
Tilbehør:
1 bundt forårsløg (i ca. 5 cm lange strimler)
1 agurk (i ca. 5 cm lange strimler)
½ rød peberfrugt (i ca. 5 cm lange strimler)
2-3 gulerødder (i ca. 5 cm lange strimler)
1 glas eller en lille flaske hoisinsovs
evt. lidt grøn salat
og friskkogte ris

  1. Kog honninglagen sammen og kog andebrystet i lagen 2-3 min., så skindet trækker sig sammen. Tør skindet lidt af. Steg kødet i et ovnfast fad ca. 30 min. i en 180 grader varm ovn. Er skindet for lyst, skrues op til 200 grader.
  2. Dampede pandekager: Sigt melet i en skål. Hæld det kogende vand i lidt ad gangen og rør godt. Tilsæt derefter koldt vand. Ælt, til dejen er blød og glat. Lad den hvile mindst 30 min. ved stuetemperatur.

    Del dejen i 8 stykker. Læg hvert stykke på håndroden, rund dejen let og pres den flad med den anden hånd til en cirkel med en diameter på 10 cm. Pensl halvdelen af dejstykkerne med olie. Læg de andre stykker oven på de olierede overflader til i alt 4. Form hvert par så runde som muligt og rul dem ud i en lille smule mel til en diameter på 14 cm.

    Varm en tykbundet stegepande op, læg et par pandekager på ad gangen, og steg et par min., til der kommer lysebrune pletter. Vend dem og steg dem på den anden side. Når de begynder at pustes op, er de færdige. Tag dem af varmen, mens de er varme, og skil dem ad med fingrene til 2. Damp pandekagerne i wok eller dampgryde på en rist i 5 min., lige før de serveres.

    Sådan spises pekingand: Smør lidt hoisinsovs på pandekagen og læg et par stykker varmt andekød med sprødt skind på sammen med strimler af grønsager. Servér evt. med salat og ris.
  3. Sådan spises pekingand: Smør lidt hoisinsovs på pandekagen og læg et par stykker varmt andekød med sprødt skind på sammen med strimler af grønsager. Servér evt. med salat og ris.