Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hvid chokolademousse
Foto: Line Thit Klein

Hvid chokolade-mokka-mousse

Hvid chokolade-mokka-mousse

En vidunderlig cremet og lækker mousse med herlig sprød valnøddekrokant på toppen. Mokkasmagen klæder den hvide chokolade storartet, og valnødderne er kronen på værket.

5 timer
Print
Hvid chokolade-mokka-mousse til 4

2 spsk espressopulverkaffe
2 tsk kogende vand
200 g hvid chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk rørsukker
2 dl piskefløde
2 æggehvider
100 g valnødder
3 spsk rørsukker
1 spsk smør

Sådan laver du chokolademousse med hvid chokolade

1. Bland espressopulveret med det kogende vand, og stil det til side. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad (jeg kan fristes til at smelte mørk chokolade direkte i gryden, men med hvid og lys chokolade må der vandbad til, da de simpelthen hurtigere brænder på på grund af det højere sukkerindhold).

2. Lad chokoladen køle af til stuetemperatur.

3. Pisk æggeblommer og rørsukker, til det er lyst og skummende, og sukkeret er helt opløst. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen sammen med den afkølede kaffe.

 

PRØV OGSÅ: Crème caramel

4. Pisk fløden til blødt skum og vend det i blandingen. Pisk æggehviden, til den danner bløde toppe, der står af sig selv, og vend forsigtigt i. Hæld moussen i en stor eller flere små forme, og stil den på køl i minimum 4 timer.

Valnøddeknas:
1. Anbring valnødder, sukker og smør på en pande over mediumlav varme, og lad forsigtigt sukkeret karamellisere.

2. Brug en ske til at fordele karamellen over nødderne, så de alle er dækkede. Lad dem køle af på et stykke bagepapir, og hak dem groft.

PRØV OGSÅ: Hindbærroulade med mandelmel

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokolademousse, Søde sager og Dessert