Hyldebærpandekager

Foto: Thomas Hergaard Brug efterårets supersunde hyldebær i lækre pandekager.

Hyldebærpandekager

Sådan laver du pandekager med hyldebær

Hyldebær smager skønt, men er giftige rå, så husk at koge dem i mindst 15 minutter. Her har vi brugt hyldebær i lækre pandekager - server de nybagte hyldebærpandekager med ahornsirup, sirup eller kanelsukker på toppen. Mums!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 20 minutter
cooking Arbejdstid: 10 minutter
totaltime Total: 30 minutter

Det skal du bruge:

  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 25 g smeltet smør
  • 125 g friske eller frosne hyldebær
  • Tilbehør: ahornsirup, sirup eller kanelsukker

Sådan laver du hyldebærpandekager

  1. Læg hyldebærrene i en gryde, dæk med vand og kog dem stille i 15 min. Dryp bærrene af i en sigte.
  2. Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt mælk.
  3. Rør dejen jævn og tilsæt smeltet smør og hyldebær. Bag dejen til tykke pandekager på en varm pande og server med det valgte tilbehør.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Pas på!

De rå hyldebær indeholder nogle giftstoffer, som ved indtagelse kan forårsage mavekneb og opkast. Disse stoffer ødelægges heldigvis ved opvarmning i ca. 20 minutter, så det er vigtigt, at bærrene altid tilberedes, inden de serveres.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldebær, Pandekager og Tilbehør