Ispinde med kokos/ananas og granatæble
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Ispinde med kokos/ananas og granatæble

Det er sæson for iskolde læskende ispinde. Og det behøver faktisk slet at være så usundt! Her får du to opskrifter på kalorielette hjemmelavede ispinde med kokos/ananas og granatæble.

printer Print
plate 4 stk. pr. opskrift

Kokos- og ananasis 

1¼ dl kokosmælk, 12-14 %
1 spsk. sukker
1½ dl ananasjuice
1 skive hakket ananas
1 spsk. friske mynteblade

Granatæble is 

2½ dl granatæblejuice
2 spsk. granatæblekerner
½ dl græsk yoghurt, 10 %

Sådan gør du:

Kokos- og ananas is

  1. Rør kokosmælken med sukker, fordel den i fire isforme og frys dem cirka 30 minutter.
  2. Bland juicen med hakket ananas og mynte.
  3. Tag isen ud, fyld op med juiceblandingen, sæt pinde i og frys isen færdig i 3-4 timer.

Energi pr. stk.: 102 kcal, fedt 47 %, protein 5 %, kulhydrat 48 %

Granatæble is

  1. Fyld hver isform ¾ op med granatæblejuice samt kerner.
  2. Top med yoghurt, cirka 2 teskeer per form.
  3. Stik en kniv eller spisepind i hver form, og rør lidt rundt, således at der dannes et mønster.
  4. Sæt pinde i, og frys isen i cirka 8 timer.

Energi pr. stk. 53 kcal, fedt 21 %, protein 8 %, kulhydrat 71 %

Se, hvad vi ellers skriver om: Ispinde, Hjemmelavet is, Sunde desserter og Tilbehør