Opskrift på jambalaya
SPONSORERET indhold

Jambalaya

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

One pot cooking med smag af Louisiana er denne jambalaya med god pølse, kylling, pebre, bladselleri, ris og tomater.

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
02. okt. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 spsk olivenolie
1 pakke kyllingeinderfilet skåret halvt over (ca. 300 g)
150 g chorizopølse med jalapeno, i tykke skiver (f.eks. fra Aalbæk)
1 hakket løg
1-2 stilke snittet bladselleri
2 udkernede, grofthakkede røde pebre
2 knuste fed hvidløg
1 spsk jalapeño chili (fra glas eller dåse)
1 tsk oregano
¼ tsk cayennepeber
1 laurbærblad
300 g løse ris
1 dåse hakkede, flåede tomater
ca. 5 dl hønsebouillon
salt, evt. peber.
200 g lun baguette.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    700 Kcal
  • Fedt:
    23 %
  • Protein:
    21 %
  • Kulhydrat:
    56 %

Sådan gør du

  1. Varm olien i en stor sauterepande eller gryde og steg kyllingekød og pølse heri 4 minutter på hver side, drys salt og peber på og tag dem op.
  2. Svits derefter løg, bladselleri og peberfrugt et par minutter, tilsæt hvidløg, jalapeño, oregano samt cayenne og laurbærblad og svits kort.
  3. Bland risene ved, rør om og tilsæt tomater samt en del af bouillonen.
  4. Kog risene i ca. 20 minutter, bland kyllingekød og pølser ved og lad det hele snurre videre, til risene er helt møre.
  5. Spæd med yderligere bouillon undervejs og check krydringen. Servér retten rygende varm med brød.