Julefrokost: Ribbensteg med krydderier

Foto: Martin Dyrløv Ribbensteg med et twist.

Julefrokost: Ribbensteg med krydderier

Klassisk ribbensteg med sprøde svær og et twist af skønne julekrydderier.

Klassisk ribbensteg med sprøde svær og et twist af skønne julekrydderier.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 45 Person(er)
Ingredienser

1½ kg ribbenssteg med ridset svær
10 stk. hel kardemomme 
8 nelliker
3 laurbærblade
1 stjerneanis
1 spsk. hel sort peber
2 tsk. salt 

Sådan gør du:

  1. Knus de tørrede krydderier sammen med salt i en morter eller krydderikværn. Gnid det ind i kødet og mellem sværene.
  2. Læg stegen i en bradepande, der passer i størrelsen, og brun kødet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min.
  3. Skru ned til 100 grader, og hæld ½ liter vand i bradepanden. Lad det stege i 1-1½ time – til kødet er næsten gennemstegt, og har en centrumstemperatur på 55 grader.
  4. Skru op til 250 grader, og lad stegen få ca. 20 min. mere – til sværen er sprød og kødet er gennemstegt (65 grader).
  5. Giv evt. stegen 3-5 min. under grillen, så sværen bobler op.
  6. Lad stegen hvile i 10-15 min., og skær den i skiver. 
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Ribbensteg, Julefrokost-mad og Frokost