Ingredienser
1½ kg ribbenssteg med ridset svær
10 stk. hel kardemomme
8 nelliker
3 laurbærblade
1 stjerneanis
1 spsk. hel sort peber
2 tsk. salt
Sådan gør du:
- Knus de tørrede krydderier sammen med salt i en morter eller krydderikværn. Gnid det ind i kødet og mellem sværene.
- Læg stegen i en bradepande, der passer i størrelsen, og brun kødet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min.
- Skru ned til 100 grader, og hæld ½ liter vand i bradepanden. Lad det stege i 1-1½ time – til kødet er næsten gennemstegt, og har en centrumstemperatur på 55 grader.
- Skru op til 250 grader, og lad stegen få ca. 20 min. mere – til sværen er sprød og kødet er gennemstegt (65 grader).
- Giv evt. stegen 3-5 min. under grillen, så sværen bobler op.
- Lad stegen hvile i 10-15 min., og skær den i skiver.
Tip
Husk at gå sværene efter, så de er ridset helt igennem i hele stegens bredde.