Julefrokost: Ribbensteg med krydderier
Foto: Martin Dyrløv Ribbensteg med et twist.

Julefrokost: Ribbensteg med krydderier

Klassisk ribbensteg med sprøde svær og et twist af skønne julekrydderier.

printer Print
clock 45 minutter
plate 45

1½ kg ribbenssteg med ridset svær
10 stk. hel kardemomme 
8 nelliker
3 laurbærblade
1 stjerneanis
1 spsk. hel sort peber
2 tsk. salt 

Sådan gør du:

  1. Knus de tørrede krydderier sammen med salt i en morter eller krydderikværn. Gnid det ind i kødet og mellem sværene.
  2. Læg stegen i en bradepande, der passer i størrelsen, og brun kødet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min.
  3. Skru ned til 100 grader, og hæld ½ liter vand i bradepanden. Lad det stege i 1-1½ time – til kødet er næsten gennemstegt, og har en centrumstemperatur på 55 grader.
  4. Skru op til 250 grader, og lad stegen få ca. 20 min. mere – til sværen er sprød og kødet er gennemstegt (65 grader).
  5. Giv evt. stegen 3-5 min. under grillen, så sværen bobler op.
  6. Lad stegen hvile i 10-15 min., og skær den i skiver. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Ribbensteg, Julefrokost-mad og Frokost