Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kahlua-fromage
Foto: Jes Buusmann

Kahlua-fromage - opskrift fra Hendes Verden

Kahlua-fromage med chokolade

Den er helt a la mormor, denne fromage, og har den skønneste smag af kaffelikør.

plate 4-6 personer
printer Print

4 blade husblas
50 g hvid chokolade
1 dl Kahlua (kaffelikør)
4 pasteuriserede ægge blommer, svarer til 2 af de små bægre
2 spsk. sukker
100 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
Pynt:
flødeskum, hakket mørk chokolade, evt. spiselige blomster eller brombær

Sådan laver du Kahlua-fromage

Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med, når du tager bladene op af vandet.

Hak hvid chokolade fint, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Rør Kahlua i husblassen, og rør det i den hvide chokolade. 

Pisk æggeblommerne cremede med flormelis. Rør chokoladeblanding og æggeblanding sammen.

Pisk fløden til skum, og vend det i. Vend hakket mørk chokolade i. Kom fromagen i en skål eller portionsglas, og stil den køligt 3-4 timer.

Pynt fromagen med flødeskum og hakket mørk chokolade lige inden servering. Pynt evt. med spiselige blomster eller friske brombær.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Chokolademousse