Opskrift på kartoffel-porresuppe med bacon og forårsløg

Foto: Line Thit Klein Kartoffel-porresuppe med bacon og forårsløg

Opskrift på kartoffel-porresuppe med bacon og forårsløg

Kartoffel-porresuppe med bacon og forårsløg

Brug forårets spæde grønsager til supper, der får en smuk grøn farve. Denne kan spises både kold og varm

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 4 Person(er)
Ingredienser

200 g bacon
2 forårsløg
800 g nye kartofler
2 porrer
4 fed hvidløg
20 g smør
1,2 l kogende hønsebouillon eller vand
1 dl piskefløde
salt, citronsaft og peber
50 g karse

Sådan laver du kartoffel-porre suppe

Skær bacon i tern og rist den sprød og gylden i en gryde. Skær forårsløgene i ringe og sving dem rundt i gryden til allersidst – de skal bare lige med i 1/2 minut. Tag baconternene op med en ske og læg dem på et stykke køkkenrulle men lad være med at skylle gryden.

Skrub kartoflerne og skær dem i grove tern. Skær porrer og hvidløg groft ud. Kom grøntsagerne op i gryden og sauter til de er bløde, men ikke har fået farve. Hæld kogende bouillon/vand på og kog suppen igennem i 15 min. Kom den op i et blenderglas og blend den helt glat sammen med fløden. Smag til med salt, citronsaft og peber.

Servér suppen i skåle og kom bacon, forårsløg og karse på toppen. Spis ristet rugbrød til.


Se også opskrift på Aspargessuppe med topping.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!