Opskrift på aspargessuppe med sprød topping
SPONSORERET indhold

Aspargessuppe med sprød topping

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En anderledes måde at bruge grønne asparges på. Nemlig i suppe med sprøde crutoner på toppen.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
09. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Aspargessuppe med sprød topping til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

Aspargessuppe med sprød topping

1 kg grønne asparges
4 skiver surdejsbrød
salt
2 spsk olivenolie
1 lille bundt kørvel.
2 løg, finthakkede
2 bagekartofler
20 g smør
1,2 l hønsebouillon
saft af 1/2 citron

Sådan laver du aspargessuppe

1. Skær hovederne af de grønne asparges og skær brødskiverne i tern. Rist brødternene i olivenolien på en pande. Kom aspargeshovederne på panden de sidste 2 min. Tag panden af varmen og drys med salt. Vend med grofthakket kørvel.

2. Skær aspargesstænglerne i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Smelt smør i en gryde og steg asparges, kartofler og løg bløde og møre heri. Tilsæt kogende hønsebouillon og lad suppen koge igennem i 15 min.

3. Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.

4. Servér suppen med det riste brød, kørvel og aspargeshoveder på toppen.


Se også opskrift på Kylling med rabarber, persille og mormorsalat.