Opskrift på aspargessuppe med sprød topping

Foto: Line Thit Klein Aspargessuppe med sprød topping.

Opskrift på aspargessuppe med sprød topping

Aspargessuppe med sprød topping

En anderledes måde at bruge grønne asparges på. Nemlig i suppe med sprøde crutoner på toppen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate Aspargessuppe med sprød topping til 4 personer
Ingredienser

Aspargessuppe med sprød topping

1 kg grønne asparges
4 skiver surdejsbrød
salt
2 spsk olivenolie
1 lille bundt kørvel.
2 løg, finthakkede
2 bagekartofler
20 g smør
1,2 l hønsebouillon
saft af 1/2 citron

Sådan laver du aspargessuppe

1. Skær hovederne af de grønne asparges og skær brødskiverne i tern. Rist brødternene i olivenolien på en pande. Kom aspargeshovederne på panden de sidste 2 min. Tag panden af varmen og drys med salt. Vend med grofthakket kørvel.

2. Skær aspargesstænglerne i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Smelt smør i en gryde og steg asparges, kartofler og løg bløde og møre heri. Tilsæt kogende hønsebouillon og lad suppen koge igennem i 15 min.

3. Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.

4. Servér suppen med det riste brød, kørvel og aspargeshoveder på toppen.


Se også opskrift på Kylling med rabarber, persille og mormorsalat.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Dansk mad, Asparges, Hovedret og Forret

610x200_woordy_dmjpg.jpg