Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Ikke fryse-egnede
150 g marcipan
1 spsk kirsebærsaft eller kirsebærlikør
50 g amarenakirsebær
100 g mørk chokolade
evt. frysetørede hindbær til pynt (købes hos bl.a. specialkøbmanden. dk)
- Ælt kirsebærsaften eller kirsebærlikøren ind i marcipanen.
- Skær marcipanen i 10 lige store skiver og læg et afdryppet amarenakirsebær på hver skive. Luk marcipanen omkring nougaten og form den til kugler. Stil dem koldt.
- Smelt ¾ af den hakkede chokolade i en skål over vandbad og pas på, at chokoladen ikke bliver mere end 45 grader varm (hvid og lys ckokolade maks. 40 grader).
- Tag skålen op, tilsæt den sidste fjerdel af chokoladen og lad den smelte.
- Afkøl den under omrøring til 28 grader (stil evt. skålen i et koldt vandbad) og varm den så stille op igen til 31-32 grader.
- Dyp kuglerne i chokoladen, dryp dem af og læg dem på et stykke bagepapir. Pynt evt. med lidt guldstøv og stil dem til afkøling et tørt og køligt sted – dog ikke i køleskabet.