Kirsebærsirup
SPONSORERET indhold

Kirsebærsirup

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne sirup kan man servere som tilbehør til is eller man kan fortynde den til saftevand, evt. blandet med lidt citronsaft.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jesper Glyrskov
23. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 6 dl sirup

Ingredienser

500 g kirsebær
500 g sukker
3 dl vand
saften af 1 citron
korn af 1 stang vanilje

Sådan laver du kirsebærsirup

  1. Skyl og nip kirsebærrene.
  2. Kog sukker, vand og citronsaft til ufarvet sirup. Tilsæt kirsebær og vaniljekorn, og kog det uden låg i 5-10 min. Pisk det igennem med et piskeris.
  3. Afdryp saften i en sigte et par timer.
  4. Kog siruppen lidt ind – ca. 5 min. Hæld siruppen på en ren og skoldet flaske. Luk den til, og opbevar den i køleskabet.