Krydret gryde med søde kartofler, rejer og koriander
SPONSORERET indhold

Krydret gryde med søde kartofler, rejer og koriander

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En varmende gryde med harissa, rejer og koriander, der vil imponere enhver gæst.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
30. jan. 2018 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

800 g søde kartofler
1 porre
2 rødløg
1½ spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1½ tsk harrisa-pasta eller anden chilipasta
1 dåse hakkede flåede tomater
2 dl hønsebouillon
½ dåse kokosmælk
½ spsk fintrevet ingefær
300 g rejer
½-1 bdt koriander.
Tilbehør: chapati eller naan

Sådan laver du krydret gryde med rejer:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Rens porren og snit den i tynde skiver, og gem dem til senere.
  2. Kog de søde kartofler i vand med salt til de er møre, tag dem op og afkøl. Pil og snit rødløg i små tern.
  3. Steg løgene i en gryde med olivenolie til de er møre og lækre. Det tager ca. 10 min.
  4. Tilsæt hvidløg og harissa og lad det stege ved svag varme sammen med løgene. Hæld tomater og bouillon herved og lad det simre 20 min.
  5. Tilsæt kokosmælk, og lad det koge igennem. Blend saucen hurtigt med en stavblender. Kom porrer, søde kartofler og ingefær i sovsen og lad et simre 2-3 min. Tilsæt rejer og koriander og servér med det samme.
  6. OBS. Rejerne må ikke tilberedes for længe i saucen, så bliver de seje i konsistensen.
  7. Servér evt. med chapati, naan eller lign eller en portion kogte ris.

Prøv også kylling i fad med det hele