Kyllingesatay med peanutbuttersauce
Prøv de lækre kyllingespyd der serveres med peanutbuttersauce og frisk lime.
4 personer
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
 - 1 dl kokosmælk
 - 2 spsk. sukker
 - 2 tsk. karry
 - 2 spsk. fish sauce
 - 1 spsk. olie
 - 8-12 spyd af træ eller metal
 - 2 spsk. sesamfrø (evt. sorte) og frisk koriander
 - 3 dl kokosmælk
 - 5 spsk. peanutbutter
 - 2 spsk. sukker
 - 2 tsk. rød carry paste eller alm. karry
 - 2 spsk. fishsauce eller sojasauce
 - 2 spsk. hakkede peanuts
 - Jasminris, sød chilisauce, snittet spidskål og gulerod dryppet med limesaft og krydret med lidt salt
 
Sådan gør du
- Skær kyllingebrystfileterne i 1 cm skiver på den lange led. Rør ingredienserne til marinaden sammen. Vend kødet heri, og lad det trække 10 min. Sæt kødet på spyddene.
 - Fordel spyddene i en smurt bradepande eller på bagepapir på en bageplade. Drys med sesamfrø.
 - Steg spiddene ved 225 gr. i ca. 15 min. på andenøverste ovnribbe. Tjek, at kødet er gennemstegt.
 - Pynt med frisk koriander. 3. Kog kokosmælk, peanutbutter, sukker, karry og fish sauce op i en gryde under omrøring. Rør de hakkede peanuts i.
 - Server saucen til spyddene sammen med det øvrige tilbehør.