Kyllingesatay med peanutbuttersauce
Foto: Tia Borgsmidt Find den lækre opskrift her.

Kyllingesatay med peanutbuttersauce

Prøv de lækre kyllingespyd der serveres med peanutbuttersauce og frisk lime.

printer Print
plate 4 personer

500 g kyllingebryst

Marinade:

1 dl kokosmælk
2 spsk. sukker
2 tsk. karry
2 spsk. fish sauce
1 spsk. olie
8-12 spyd af træ eller metal

Pynt:

2 spsk. sesamfrø (evt. sorte) og frisk koriander

Peanutbuttersauce:

3 dl kokosmælk
5 spsk. peanutbutter
2 spsk. sukker
2 tsk. rød carry paste eller alm. karry
2 spsk. fishsauce eller sojasauce
2 spsk. hakkede peanuts

Tilbehør:

Jasminris, sød chilisauce, snittet spidskål og gulerod dryppet med limesaft og krydret med lidt salt

Sådan gør du

  1. Skær kyllingebrystfileterne i 1 cm skiver på den lange led. Rør ingredienserne til marinaden sammen. Vend kødet heri, og lad det trække 10 min. Sæt kødet på spyddene.
  2. Fordel spyddene i en smurt bradepande eller på bagepapir på en bageplade. Drys med sesamfrø.
  3. Steg spiddene ved 225 gr. i ca. 15 min. på andenøverste ovnribbe. Tjek, at kødet er gennemstegt.
  4. Pynt med frisk koriander. 3. Kog kokosmælk, peanutbutter, sukker, karry og fish sauce op i en gryde under omrøring. Rør de hakkede peanuts i.
  5. Server saucen til spyddene sammen med det øvrige tilbehør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Thai-mad og Kylling