
Kyllingesatay med peanutbuttersauce
Prøv de lækre kyllingespyd der serveres med peanutbuttersauce og frisk lime.
plate
4 personer
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
500 g kyllingebryst
Marinade:
1 dl kokosmælk
2 spsk. sukker
2 tsk. karry
2 spsk. fish sauce
1 spsk. olie
8-12 spyd af træ eller metal
Pynt:
2 spsk. sesamfrø (evt. sorte) og frisk koriander
Peanutbuttersauce:
3 dl kokosmælk
5 spsk. peanutbutter
2 spsk. sukker
2 tsk. rød carry paste eller alm. karry
2 spsk. fishsauce eller sojasauce
2 spsk. hakkede peanuts
Tilbehør:
Jasminris, sød chilisauce, snittet spidskål og gulerod dryppet med limesaft og krydret med lidt salt
Sådan gør du
- Skær kyllingebrystfileterne i 1 cm skiver på den lange led. Rør ingredienserne til marinaden sammen. Vend kødet heri, og lad det trække 10 min. Sæt kødet på spyddene.
- Fordel spyddene i en smurt bradepande eller på bagepapir på en bageplade. Drys med sesamfrø.
- Steg spiddene ved 225 gr. i ca. 15 min. på andenøverste ovnribbe. Tjek, at kødet er gennemstegt.
- Pynt med frisk koriander. 3. Kog kokosmælk, peanutbutter, sukker, karry og fish sauce op i en gryde under omrøring. Rør de hakkede peanuts i.
- Server saucen til spyddene sammen med det øvrige tilbehør.
Få vores NYHEDSBREV: