
Lækre boller med chokolade - opskrift fra Hendes Verden
Lækre boller med chokolade, appelsin & perlesukker
Lækre boller med chokolade, appelsin og perlesukker, uhm!
preparation
Total: 2 timer
plate
14 stk.
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
Lækre boller med chokolade
25 g gær
4 dl vand
1½ tsk. salt
25 g smeltet smør
75 g hakket mørk chokolade
2 tsk. reven appelsinskal af en usprøjtet appelsin
50 g rugmel
150 g fin durumhvedemel
ca. 300 g hvedemel
Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
4 spsk. perlesukker
Sådan bager du boller med chokolade
- Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, og ælt den, til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time.
- Form 14 aflange boller, og stil dem på en bageplade på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min.
- Pensl bollerne med æg, drys med perlesukker, og bag dem ved 200 gr. i ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boller og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV: