Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på libanesiske madbrød
Foto: Line Thit Klein Libanesiske madbrød

Opskrift på libanesiske madbrød

Libanesiske madbrød

En slags mellemøstlig pizza, som smager ganske forrygende.

clock 2 timer, 30 minutter
printer Print
plate 4

Brød:
4 dl lunkent vand
1 spsk salt
40 g gær
1 spsk sukker
2 spsk olie
700-800 g hvedemel, alternativt 300 g fuldkornsmel resten hvedemel
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 lille squash
1 rød eller gul peber
400 g hakket okse- eller lammekød
½ dåse hakkede tomater
1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 lille håndfuld lyse rosiner
1 granatæble

Sådan laver du madbrød

Rør gær, salt og sukker ud i vandet. Tilsæt melet og ælt dejen, så længe du orker, gerne ti min til den er smidig, blank og elastisk. Lad den hæve under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse, det tager, ca. 1-1 ½ time.

Skær løg, hvidløg, squash og peberfrugt i små tern. Svits grøntsagerne i lidt olivenolie til løgene er blanke og gennemsigtige. Tilsæt hakket kød, hakkede tomater, kanel, nellike og rosiner og lad blandingen stege til ca. fem minutter til kødet er gennemstegt. Krydr med salt og peber, tilsæt evt en smule vand, da fyldet ikke må være for tørt når det skal bages med brødet.

Rul dejen ud til en stor bund på størrelse med en bradepande, eller del dejen i 8 dele og rul hver del ud til små bunde, ca. 12 cm brede. Bred kødfyldet ud over, drys med pinjekernerne og bag madbrødene ved 200 grader i 20-30 min alt efter om det er 8 små eller et stort. Dryp med god olivenolie og granatæblerkerne. Servér evt. med en enkel grøn salat.


Se også opskrift på Lammedeller med æble og feta.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madbrød, Bagning, Brød, Libanesisk mad, Hovedret, Forret, Frokost og Bageopskrifter