Opskrift på libanesiske madbrød
SPONSORERET indhold

Libanesiske madbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse lækre madbrød er en slags mellemøstlig pizza, som smager ganske forrygende. Madbrødene er lavet med masser af krydderier og er toppet med friske granatæbler, der giver brødende et ekstra twist.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
16. apr. 2012 | Mad | ALT for damerne
4 | Total: 2 timer, 30 min

Ingredienser

Brød:

  • 4 dl lunkent vand
  • 1 spsk salt
  • 40 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 700-800 g hvedemel, alternativt 300 g fuldkornsmel resten hvedemel
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille squash
  • 1 rød eller gul peber
  • 400 g hakket okse- eller lammekød
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 lille håndfuld lyse rosiner
  • 1 granatæble

Sådan gør du:

  1. Rør gær, salt og sukker ud i vandet. Tilsæt melet og ælt dejen, så længe du orker, gerne ti min til den er smidig, blank og elastisk. Lad den hæve under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse, det tager, ca. 1-1 ½ time.
  2. Skær løg, hvidløg, squash og peberfrugt i små tern. Svits grøntsagerne i lidt olivenolie til løgene er blanke og gennemsigtige. Tilsæt hakket kød, hakkede tomater, kanel, nellike og rosiner og lad blandingen stege til ca. fem minutter til kødet er gennemstegt.
  3. Krydr med salt og peber, tilsæt evt en smule vand, da fyldet ikke må være for tørt når det skal bages med brødet.
  4. Rul dejen ud til en stor bund på størrelse med en bradepande, eller del dejen i 8 dele og rul hver del ud til små bunde, ca. 12 cm brede.
  5. Bred kødfyldet ud over, drys med pinjekernerne og bag madbrødene ved 200 grader i 20-30 min alt efter om det er 8 små eller et stort. Dryp med god olivenolie og granatæblerkerne. Servér evt. med en enkel grøn salat.



Anbefalet til dig