Lynstegt svinekød med blomkålsris
Foto: Anders Schønemann Find den lækre opskrift her.

Lynstegt svinekød med blomkålsris

Lynstegt svinekød med blomkålsris der både smager dejligt, og ser lækkert ud.

printer Print
clock 25 minutter
plate 2 personer

1 bundt broccoli
2 fed hvidløg
1 stort rødløg
300 g svinekød i strimler
Lidt olie
2 tsk. ingefær
3 spsk. hoisinsauce
Lidt lime

Ris:
½-1 blomkål
1 spsk. ristet sesam

Energi pr. person:
479 Kcal
Fedt:
28 %
Protein:
44 %
Kulhydrant:
28 %

Sådan gør du

  1. Skær broccolien i mundrette stykker, og husk, at stokken også kan spises. Skræl den, og skær den i stave. Snit hvidløgene i tynde skiver.
  2. Skær rødløget i grove både. Steg kødet i lidt olie i en brandvarm wok, steg i 2-3 minutter til kødet er gyldent og gennemstegt. Tag det af varmen, og kom lidt ny olie i wokken.
  3. Steg broccolien ved superhøj varme i 1-2 minutter.
  4. Kom løg og hvidløg ved, og steg i yderligere 1 minut. Kom kødet tilbage, og tilsæt revet ingefær, hoisin og lidt lime. Smag til.
  5. Riv imens blomkålen groft.
  6. Hæld kogende vand over, og dryp dem af. Anrét blomkålsris toppet med lynstegt svin og grønt. Top med lidt ristet sesam.
Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkål, Kød og Hovedret