Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på mandelgazpacho
Foto: Lars Ranek Mandelgazpacho

Opskrift på mandelgazpacho

Mandelgazpacho

En hvid version af den spanske klassiker – perfekt til en varm sommerdag.

1
Print

45 g smuttede mandler
1 fed hvidløg
30 g daggammelt brød uden skorpe
10 g olivenolie
1 spsk sherryvineddike
1 dl vand
salt og peber
60 g grønne, stenfri vindruer
10 g mandelsplinter
1 tsk olivenolie.

Sådan laver du mandelgazpacho

Kom mandler, hvidløg, brød, olivenolie, vineddike og vand i en blender. Kør, til det er helt cremet og smag til med salt og peber. Stil suppen i køleskabet i et par timer, inden den skal serveres, så den er rigtig kold. Pil skindet af druerne og del dem. Hæld suppen i en lille skål. Kom druer, mandelsplinter og olivenolie i midten af suppen. Server straks suppen.

Tip: Suppen kan laves klar i god tid i forvejen. Pisk den lidt op inden servering.


Se også opskrift på hvide asparges med ansjos og brødkrymmel.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gazpacho, Sommer, Suppe, Spansk mad, Forret og Frokost