Mangosild
Foto: Thomas Hergaard

Mangosild - opskrift fra Hjemmet

Mangosild

printer Print

Arbejdstid:
20 min.
Trækketid:
mindst 2 timer
300 g hvide marinerede islandske sild (f.eks. Lykkebergs)
1/2 mango (fast og ikke for moden)
2 skalotteløg
3 /4 dl hvidvinseddike
1 1/2 dl hvidvin
1 knivspids salt
30 g sukker
1 tsk rosa peberkorn
1 knivspids syltede grønne peberkorn
1 tsk majsstivelse (maizenamel)

  1. Snit skalotteløgene fint og kog dem sammen med eddike, hvidvin, salt, sukker og de to slags peber.
  2. Kog nogle minutter og jævn med majsstivelse.
  3. Flæk mangofrugten, skræl den og skær kødet i små tern.
  4. Tilsæt mangofrugten til lagen og kog op. Stil den koldt.
  5. Lad sildene dryppe af og skær dem i mindre stykker.
  6. Hæld mango-lagen over og lad det hele trække koldt mindst 2 timer.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk og Forret