Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 2 timer
Brombærpuré:
250 g brombær (evt. fra frost)
75 g sukker
1 spsk. citronsaft
Marengs:
150 g sukker
2 tsk. majsstivelse
4 æggehvider
1 knsp. salt
3 spsk. brombærpuré
rød frugtfarve (eller rødbedesaft)
Creme:
100 g flødeost naturel (eller mascarpone)
100 g smør
150 g flormelis
2-3 spsk. brombærpuré
¼-½ tsk. lakridspulver
Brombærpuré: Kog brombær, sukker og citronsaft godt igennem i 5 min. Blend det til puré, pres det igennem en sigte. Afkøl puréen.
Marengs: Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Bland sukker og majsstivelse. Pisk æggehvider og salt til blødt skum. Pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske i 1 min., til massen er sej og blank.
Vend brombærpuré i marengsmassen, og tilsæt lidt frugtfarve. Fyld massen i en sprøjtepose, og sæt den som 50 stk. 5 cm store ”kys” på 2 bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 1 time. Sluk for ovnen, sæt lågen på klem, og lad dem stå i yderligere 1 time, til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
Creme: Pisk flødeost og blødt smør sammen, til det er helt uden klumper. Pisk sigtet flormelis i cremen, og smag til med brombærpuré og lakridspulver. Sæt cremen i køleskabet indtil brug.
Fyld cremen i en sprøjtepose, og læg marengskagerne sammen med cremen umiddelbart før servering.