Marengskage med chokoladecreme
En luksusmiddag fortjener en luksusdessert. Marengskage med chokoladecreme, blåbær og nøddecrunch.
6
Ingredienser
- Marengs:
 - 4 æggehvider
 - 200 g fint rørsukker
 - Nøddecrunch:
 - 75 g hasselnødder
 - 75 g sukker
 - Chokoladecreme:
 - 250 g mørk chokolade
 - 2½ dl piskefløde
 - 1½ dl piskefløde pisket til skum til pynt på toppen
 - 100 g blåbær
 - mynteblade
 
Sådan laver du marengskage
- Pisk æggehviderne med 3 spsk af rørsukkeret, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens.
 - Smør marengsmassen ud i 2 store cirkler (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 20 min ved 110 grader.
 - Afkøl marengsbundene på en rist.
 
Sådan laver du marengskage
- Bag nødderne gyldne i ovnen ved 175 grader, indtil skallen begynder at løsne sig. Afkøl dem lidt og gnid skallen af nødderne.
 - Smelt sukkeret på en pande og opvarm det indtil det bliver gylden karamel – tilsæt nødderne og varm det igennem nogle minutter.
 - Hæld karamel-nødde-massen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
 - Hak de karamelliserede nødder groft og brug det som drys på marengskagen.
 
Sådan laver du marengskage
- Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
 - Afkøl den smeltede chokolade en smule.
 - Pisk 2½ fløde til skum og vend chokoladen heri.
 - Pisk 1½ dl piskefløde til toppen af marengskagen.
 
Sådan laver du marengskage
- Smør chokoladecremen ud på en marengsbund og læg den anden marengsbund ovenpå.
 - Kom flødeskum på toppen og drys med nøddecrunch og blåbær.
 - Pynt med mynteblade.