
SPONSORERET indhold
Marengskage med chokoladecreme
En luksusmiddag fortjener en luksusdessert. Marengskage med chokoladecreme, blåbær og nøddecrunch.
6
Ingredienser
Marengs:
4 æggehvider
200 g fint rørsukker
Nøddecrunch:
75 g hasselnødder
75 g sukker
Chokoladecreme:
250 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
1½ dl piskefløde pisket til skum til pynt på toppen
100 g blåbær
mynteblade
Sådan laver du marengskage
Marengs:
- Pisk æggehviderne med 3 spsk af rørsukkeret, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens.
- Smør marengsmassen ud i 2 store cirkler (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 20 min ved 110 grader.
- Afkøl marengsbundene på en rist.
Nøddecrunch:
- Bag nødderne gyldne i ovnen ved 175 grader, indtil skallen begynder at løsne sig. Afkøl dem lidt og gnid skallen af nødderne.
- Smelt sukkeret på en pande og opvarm det indtil det bliver gylden karamel – tilsæt nødderne og varm det igennem nogle minutter.
- Hæld karamel-nødde-massen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
- Hak de karamelliserede nødder groft og brug det som drys på marengskagen.
Chokoladecreme:
- Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
- Afkøl den smeltede chokolade en smule.
- Pisk 2½ fløde til skum og vend chokoladen heri.
- Pisk 1½ dl piskefløde til toppen af marengskagen.
Anretning:
- Smør chokoladecremen ud på en marengsbund og læg den anden marengsbund ovenpå.
- Kom flødeskum på toppen og drys med nøddecrunch og blåbær.
- Pynt med mynteblade.
Tip
Bag dine marengsbunde dagen inden de skal anvendes, og opbevar dem i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde.