Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på marokkansk kyllingesalat med couscous
Foto: Andreas Wiking Marokkansk kyllingesalat med couscous

Opskrift på marokkansk kyllingesalat med couscous

Marokkansk kyllingesalat med couscous

30 minutter
Print
4

 

3 dl fuldkorns cous cous
3 dl kogende hønsebouillon
salt, peber
1 spsk olivenolie
citron- eller limesaft
1 snittet rødløg
300 g stegt kyllingekød i strimler
75 g tørrede, snittede abrikoser
75 g lyse rosiner (sultanas)
35 g tørrede tranebær
1 håndfuld friske mynteblade
200 g cherry-eller dadeltomater i halve
2 spsk pinjekerner
1 spsk spidskommen.

Energi pr. person:
590 Kcal
Fedt:
17 %
Protein:
19 %
Kulhydrant:
64 %

Sådan gør du

Kom couscousen i en skål, hæld bouillon over og lad grynene trække til de har opsuget væden. Det tager ca. 8-10 min. Rør cous cousen løs med en gaffel, smag til med salt, peber, olie og citronsaft, før alle øvrige ingredienser røres i salaten. Rist pinjekerner og spidskommen på en tør pande. Drys blandingen over salaten og servér.

Tip

Lav salaten i forvejen – den bliver kun bedre af at trække.


Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Couscous, Sunde salater, Marokkansk mad, Hovedret og Frokost