Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på minestronesuppe
Foto: Andreas Wiking Minestrone

Minestrone

plate 4
printer Print

2 spsk olivenolie
300 g skinkesmåkød i små tern
1 hakket løg
2 store snittede gulerødder
2 stilke snittet bladselleri
½ groftsnittet spids- eller savoykål
1 dåse hakkede tomater, evt. øko
8-9 kraftig grøntbouillon
1-2 laurbærblade
et par persillekviste
en kvist oregano eller merian
2 courgetter i tern eller strimler
75 g små-pasta f.eks. penne
1 dåse afdryppede hvide bønner
salt, friskkværnet peber.

Servering:
16 grissini.

Energi pr. person:
480 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
31 %
Kulhydrant:
49 %

Sådan gør du

Varm olien i en gryde og sautér skinkekød og løg heri under omrøring.

Tilsæt gulerødder, bladselleri og kål og rist yderligere et par minutter, før tomater, bouillon, laurbærblade og persillekviste kommes i gryden, og suppen snurrer en lille halv times tid.

Tilsæt courgetter, pasta og bønner, og lad suppen snurre videre, til courgetter og pasta er møre, spæd evt. med yderligere bouillon til passende konsistens og smag så suppen til med salt og peber, før den serveres med grissini. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Minestronesuppe, Efterår, Efterårsmad, Suppe, Italiensk mad, Kål og Forret