Mini-berlinere
SPONSORERET indhold

Mini-berlinere

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre små dessertmundfulde - bag dem i ovnen eller steg dem i olie.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 4-15 min.
Fryse-egnet
(ca. 24 stk.)
Dej:
1½ dl mælk
15 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
½ tsk stødt kardemomme, muskat eller kanel
1 æg
ca. 400 g mel
50 g smeltet smør
Pynt:
75 g sukker
evt. 1 tsk stødt kanel
Bagning i olie:
1½ l olie
Bagning i ovn:
75 g smeltet smør
Tilbehør:
Evt. syltetøj

  1. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og tilsæt sukker, salt, krydderi og æg. Rør halvdelen af melet i og tilsæt smeltet smør. Tilsæt mel til passende konsistens, og ælt dejen godt igennem – den skal være blød, glat og smidig. Form dejen til en kugle og læg den i en skål smurt med lidt smør eller olie. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (1-2 timer).
  2. Vend dejen ud på bordet og ælt den let igennem. Tril den til en pølse og del den i 24 stykker. Tril dem til kugler og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. ½ time).
  3. Bagning i olie: Varm olien op til 180 grader og hæld sukker (evt. blandet med kanel) i en dyb tallerken. Bag 4-5 kugler ad gangen 3-4 min., til de er gyldne over det hele. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle, og vend dem så i sukkeret.
  4. Bagning i ovn: Varm ovnen op til 200 grader varmluft (220 grader alm. varme). Sæt pladerne i ovnen 12-15 min. Tag bollerne ud af ovnen, pensl dem med smeltet smør og dyp dem i sukkeret.