Små myslibar-surdejsbrød med chokolade
Foto: Betina Hastoft Myslibrød smager fantastisk, når det bages surdej!

Små myslibar-surdejsbrød med chokolade

Disse små myslibrød med surdej smager skønt, og er perfekte i sportstasken eller som et lækkert mellemmåltid.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 16 små brød

  • 5 g gær
  • 3½ dl koldt vand
  • 1 portion surdej (se boks nederst)
  • 1½ tsk. salt
  • 150 g mysli
  • 75 g soltørrede tranebær eller rosiner
  • 150 g rugmel
  • ca. 300 g hvedemel
  • 100 g hakket mørk chokolade

Pynt:

  • 1 sammenpisket æg til pensling og 1 dl rugflager eller havregryn

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Rør surdejen i. Rør de øvrige ingredienser i, undtagen chokoladen. Rør dejen sammen i ca. 5 min. gerne på køkkenmaskine. Rør chokoladen i.
  2. Stil dejen til hævning tildækket ca. 3 timer.
  3. Udrul dejen til et rektangel på et meldrysset bord, den skal være ca. 3 cm tyk. Skær dejen ud til 16 små rektangulære brød. læg dem på bagepapir. Pensl brødene med æg, og drys med flager.
  4. Bag brødene i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan laver du surdej:

Det er nemt at lave sin egen surdej, men det tager tre døgn, så gå i gang i god tid.

1. dag:
5 g gær
2 dl vand
120 g hvedemel

Efter 2. døgn:
100 g hvedemel
½ dl vand

  1. Rør ingredienserne til surdejen sammen i en skål.
  2. Dæk skålen med plastfilm, og prik et par huller i plasten. Lad den stå to døgn ved køkkentemperatur.
  3. Rør 100 g hvedemel og ½ dl vand i. Dæk til igen med plastfilm, og prik et par huller i plasten.
  4. Lad surdejen stå endnu et døgn. Så er det klar til brug.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Surdej og Bageopskrifter