SPONSORERET indhold
Små myslibar-surdejsbrød med chokolade
Disse små myslibrød med surdej smager skønt, og er perfekte i sportstasken eller som et lækkert mellemmåltid.
16 små brød
Ingredienser
- 5 g gær
- 3½ dl koldt vand
- 1 portion surdej (se boks nederst)
- 1½ tsk. salt
- 150 g mysli
- 75 g soltørrede tranebær eller rosiner
- 150 g rugmel
- ca. 300 g hvedemel
- 100 g hakket mørk chokolade
Pynt:
- 1 sammenpisket æg til pensling og 1 dl rugflager eller havregryn
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Rør surdejen i. Rør de øvrige ingredienser i, undtagen chokoladen. Rør dejen sammen i ca. 5 min. gerne på køkkenmaskine. Rør chokoladen i.
- Stil dejen til hævning tildækket ca. 3 timer.
- Udrul dejen til et rektangel på et meldrysset bord, den skal være ca. 3 cm tyk. Skær dejen ud til 16 små rektangulære brød. læg dem på bagepapir. Pensl brødene med æg, og drys med flager.
- Bag brødene i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
Sådan laver du surdej:
Det er nemt at lave sin egen surdej, men det tager tre døgn, så gå i gang i god tid.
1. dag:
5 g gær
2 dl vand
120 g hvedemel
Efter 2. døgn:
100 g hvedemel
½ dl vand
- Rør ingredienserne til surdejen sammen i en skål.
- Dæk skålen med plastfilm, og prik et par huller i plasten. Lad den stå to døgn ved køkkentemperatur.
- Rør 100 g hvedemel og ½ dl vand i. Dæk til igen med plastfilm, og prik et par huller i plasten.
- Lad surdejen stå endnu et døgn. Så er det klar til brug.