Nem & lækker æblelagkage
Foto: Jes Buusman En skøn sensommerlagkage med æble.

Nem & lækker æblelagkage

Let, lækker og lidt anderledes lagkage med æblestykker. Til denne æblelagkage skal du ikke bruge æblemos eller æblegrød – du skal i stedet bruge æbletern, der er vendt i sukker og kanel og kort varmet op. Det giver lagkage lidt mere ’bid’ og struktur – og så smager det helt forrygende. Her får du opskriften på en nem og lækker æblelagkage:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 10 minutter
cooking Arbejdstid: 20 minutter
totaltime Total: 30 minutter
plate 1 kage - ca. 8 personer

Det skal du bruge:

  • 3 lagkagebunde
  • 4-6 faste æbler
  • 75 sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1/2 liter piskefløde
  • evt. gelé

Sådan laver du æblelagkage:

  1. Skræl æblerne og skær dem i tern uden kernehus. Vend dem med sukker og kanel i en gryde og varm dem igennem under omrøring – til sukkeret er smeltet og æblestykkerne stadig er hele.
  2. Hæld æblerne ud på et fad og lad dem køle lidt af.
  3. Pisk fløden til skum, tag ca. en femtedel fra til pynt og vend æblerne i.
  4. Læg lagkagebundene sammen med æblecremen.
  5. Pynt med resten af flødeskummet og evt. gelé.

Tip: Man kan også lægge bundene sammen med æbler og flødeskum uden at blande det sammen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Æblekage og Lagkage