
Nem & lækker æblelagkage
Let, lækker og lidt anderledes lagkage med æblestykker. Til denne æblelagkage skal du ikke bruge æblemos eller æblegrød – du skal i stedet bruge æbletern, der er vendt i sukker og kanel og kort varmet op. Det giver lagkage lidt mere ’bid’ og struktur – og så smager det helt forrygende. Her får du opskriften på en nem og lækker æblelagkage:
preparation
Tilberedelsestid: 10 minutter
cooking
Arbejdstid: 20 minutter
totaltime
Total: 30 minutter
plate
1 kage - ca. 8 personer
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 3 lagkagebunde
- 4-6 faste æbler
- 75 sukker
- 2 tsk stødt kanel
- 1/2 liter piskefløde
- evt. gelé
Sådan laver du æblelagkage:
- Skræl æblerne og skær dem i tern uden kernehus. Vend dem med sukker og kanel i en gryde og varm dem igennem under omrøring – til sukkeret er smeltet og æblestykkerne stadig er hele.
- Hæld æblerne ud på et fad og lad dem køle lidt af.
- Pisk fløden til skum, tag ca. en femtedel fra til pynt og vend æblerne i.
- Læg lagkagebundene sammen med æblecremen.
- Pynt med resten af flødeskummet og evt. gelé.
Tip: Man kan også lægge bundene sammen med æbler og flødeskum uden at blande det sammen.
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: