Nemt og nordisk mad
SPONSORERET indhold

Nemt og nordisk mad

Norden er i den grad kommet på det gastronomiske verdenskort, og med et skatkammer af kvalitetsråvarer, som er let tilgængelige, er det hurtigere og nemmere,end du tror, at få hverdagen til at smage af mere.

Foto: Columbus Leth
09. apr. 2012 | Opskrift | BoligLiv

KARTOFFELSALAT MED ASPARGES, REJER OG RUGBRØDSCRUNCH
Der er masser af nordisk forår på fadet, når vi serverer denne fyldige kartoffelsalat med asparges og rejer. 

Tid: ca. 30 min.
(4 pers.)

600 g nye vaskede kartofler
1 bundt grønne asparges
2 skiver rugbrød
300 g rejer
100 g dansk gedeost
1 bundt kørvel

Dressing:
2 spsk. æbleeddike
½ dl koldpresset rapsolie
1 tsk. flydende honning

1. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp i 1 min. Afdryp, og skær dem i snitter.
2. Smuldr rugbrødet fint, og rist det sprødt i ovnen i ca. 10 min. ved 150 grader. 
3. Vend kartofler med asparges, rejer, smuldret gedeost og kørvel.
4. Anret salaten på et fad. Dryp dressingen over salaten, og krydr med salt og peber. Drys med sprødstegt rugbrød.

 
ØLLEBRØD MED SPRØDT DRYS

Brug dine rugbrødsrester, og server en skål øllebrød enten til morgenmad eller som en nordisk dessert.

Tid: ca. 20 min. plus tid til iblødsætning

(4 pers.)

250 g rugbrød
3 dl vand
2½ dl hvidtøl
100 g sukker

Drys:
75 g honning
75 g havregryn

Tilbehør:
letpisket flødeskum

1. Lav først drys. Varm honningen på en tør pande, og rist havregrynene, til de er gyldne. Vend i grynene konstant, så de ikke brænder på, men bliver pænt gyldne. Kom de honningsristede gryn på et stykke bagepapir, og afkøl.

2. Skær rugbrødet i små tern. Kom brødet i en gryde, og hæld vandet over. Lad det stå natten over.

3. Kog blandingen op, og rør godt, så grøden bliver fri for klumper. Kog i ca. 5 min. Tilsæt hvidtøl og sukker, og lad grøden koge ved svag varme i yderligere 5 min., mens der af og til røres i den.

4. Hæld øllebrøden i tallerkener, drys med sukker, så den ikke trækker skind, og server grøden lun med drys og letpisket flødeskum.