Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på omelet
Foto: Tia Borgsmidt En omelet er altid god - her i en skøn version med røget mørbrad og spinat.

Omelet med spinat og røget mørbrad

Omelet med røget mørbrad og spinat

En omelet er nem og billig hverdagsmad, men det bliver den bestemt ikke dårlig af. Her laver vi lækker omelet med røget mørbrad, spinat, forårsløg og radiser.

clock 20 minutter
printer Print
plate Omelet til 2 personer

50 g spæd spinat
4 forårsløg
6 radiser
100 g røget mørbrad
1 spsk. olivenolie

Omelet:
4 æg
½ dl mælk
½ tsk. salt
peber
15 g smør

Tilbehør: rugbrød

Sådan laver du omelet med røget mørbrad

1. Skyl spinaten grundigt, og afdryp den i en si. Snit forårsløgene. Skær radiserne i skiver. Skær mørbraden i tern, 1 x 1 cm. Steg dem 4-5 min. i olie på en pande.

2. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne sammen med mælk, salt og peber. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne forsigtigt i blommemassen med en dejskraber.

3. Varm en pande op med smørret, til det er bruset af og er gyldent. Hæld æggemassen på. Lad æggekagen bage ved svag varme ca. 10 min. under låg. Når omeletten er gennembagt, løsnes den forsigtigt fra panden, og lad halvdelen af omeletten glide over på et serveringsfad. Fordel spinat, forårsløg, radiser og mørbrad herover. Fold resten af omeletten over.

Se, hvad vi ellers skriver om: Omelet, Mørbrad, Nem aftensmad, Hovedret og Frokost