Nemt & lækkert: Pæreflæsk
Foto: Thomas Hergaard Prøv at bruge pærer til flæsk i stedet for æbler – det smager forrygende godt krydret med frisk timian.

Nemt & lækkert: Pæreflæsk

Du kender den klassiske ret æbleflæsk - men hvorfor ikke prøve noget nyt og bruge pærer i stedet for æbler - og lave pæreflæsk? Det smager forrygende godt krydret med frisk timian.

printer Print
plate 2 personer

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 20 min.

2-3 pærer
400 g stegeflæsk (i skiver)
lidt frisk timian
1 tsk. sukker
salt og peber

Tilbehør: groft rugbrød

Sådan laver du pæreflæsk

  1. Vask eller skræl pærerne, og skær dem i både uden kernehus.
  2. Steg flæsket sprødt på en tør pande, lad det dryppe af på køkkenrulle, og hold det varmt.
  3. Steg pærer og timian i lidt af det afsmeltede fedt, og smag til med sukker, salt og peber.
  4. Servér flæsk og pærer med groft rugbrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Stegt flæsk, Æbleflæsk og Hovedret