GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Penne med courgette & kylling
Foto: Betina Hastoft og Tia Borgsmidt

Penne med courgette & kylling

Få flere grøntsager ind i hverdagsretten ved at mikse almindelig spaghetti med squash-spaghetti.

printer Print
plate 4 personer

Kylling:
4 kyllingebryster med skind
1 bundt estragon
4 spsk olivenolie
salt og peber

Pasta:
500 g penne pasta
1 courgette
½ dl god olivenolie
salt og peber
100 g parmesan

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kom kyllingebrysterne i en bradepande. Skyl estragon, og hak den fint.
  2. Drys halvdelen af den hakkede estragon over kyllingen, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber.
  3. Steg kyllingen i 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt. Kog pastaen i kogende vand med salt, til den er al dente. Tjek kogetiden på pastapakken. Skyl courgetten. Brug et rivejern eller en spiralizer til at rive den til ”spaghetti”.
  4. Kom courgette strimlerne i gryden med pasta i det sidste minut af kogetiden. Hæld pasta og courgette i et dørslag, og kom det hele tilbage i gryden.
  5. Vend rundt med olivenolie, den anden halvdel af det hakkede estragon, salt og peber. Riv parmesanen, og vendt rundt i pastaen. Skær kyllingen i skiver, og server til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Sommermad, Kylling, Pastaretter og Hovedret