Rabarber-galette
Foto: Martin Dyrløv

Rabarber-galette

En galette er en fransk tærte, som bages uden form. Det er en nem og lækker dessert, som vi her har fyldt med friske rabarber og ingefær. Nyd tærten friskbagt med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

printer Print
clock 30 minutter
plate 6 personer

Dej:

175 g hvedemel
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
125 g koldt smør
3-4 spsk. iskoldt vand

Fyld:

500 g friske rabarber
20 g frisk ingefær
1 appelsin eller citron (øko)
125 g sukker
2 spsk. majsstivelse

Pynt:

1 æg 2-3 spsk. perlesukker

Tilbehør:

cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum

Sådan gør du

  1. Dej: Bland mel, sukker og salt, og hak det kolde smør ud i melet med et mørdejsjern eller i en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med iskoldt vand, og klap den ud til en tyk, rund plade.
  2. Pak den ind i en frysepose eller film, og sæt den i køleskabet i 30-60 min.
  3. Fyld: Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker. Skræl ingefærren, og hak den fint.
  4. Vask citrusfrugten, og riv skallen fint. Bland rabarber med ingefær, citrusskal, sukker og majsstivelse, og lad det trække i 15 min.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på 30-32 cm i diameter – den behøver ikke at være cirkelrund. Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
  6. Læg rabarberfyldet midt på dejen, og fold dejen op kanten rundt.
  7. Pensl dejkanten med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  8. Bag galetten ved 200 grader i ca. 35 min., til dejen er gylden, og fyldet er gennembagt.
  9. Server tærten lun eller afkølet, men ikke køleskabskold.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Rabarber, Bagning og Bageopskrifter