Rødbedesuppe med æble, løg og gedeost
Foto: Line Thit Klein Rødbedesuppe med æble, løg og gedeost

Rødbedesuppe med æble, løg og gedeost

Rødbedesuppe med æble, løg og gedeost

Kombinationen af rødbeder og en god, hjemmekogt bouillon sikrer en suppe, som booster din sundhed og holder dit blodsukker stabilt. Det er en god grøntsag at vælge for dig, der prøver at undgå for mange kulhydrater, da der kun er ca. 6 gram kulhydrater i 1 dl kogt rødbede.

printer Print

20 g smør
2 syrlige æbler
6 rødbeder
2 løg
3 fed hvidløg
1/2 dl æbleeddike
1 l bouillon
salt og peber
evt. 2 spsk fintrevet peberrod
100 g Tebstrup gedeost og 1 rå rødbede i fine tern til servering

Sådan gør du

skær æbler og grøntsager i grove stykker og sautér dem let i gryden. De må ikke tage farve. Hæld eddiken på, og lad den koge næsten væk. Hæld bouillonen ved (SE en opskrift på hjemmelavet bouillon her).

Lad suppen simre i ca. 15 min, til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen rigtigt godt igennem, til den bliver blank og glat.

Smag til med salt, peber og peberrod. Servér suppen rygende varm med gedeost og rå rødbedetern på toppen.

SE OGSÅ på Gastro.dk: Få 4 opskrifter fra Timm Vladimirs køkken

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter