Lækker og nem salat til dine gæster.
Foto: Maria Warncke Nørregaard Lækker og nem salat til dine gæster.

Salat med rodfrugter

Rodfrugtsalat med sprødt grønt og chili

Denne salat med sæsonens rødder smager dejligt som tilbehør til kylling.

printer Print
plate 4-5 personer

2-3 gulerødder
1-2 rødbeder
1 pastinak
2 æbler
½ citron, saften heraf
1½ spsk flydende honning
1 tsk chili, finthakket
1 spsk eddike f.eks. æbleeddike
3 spsk olivenolie
50 g små blade spinat
1 julesalat, groft snittet

Sådan gør du

Skræl rødderne, og skær dem i tynde skiver f.eks. på et mandolinjern. Skær æblerne i små stykker. Rør citronsaft med lidt honning, chili, eddike og olivenolie. Bland rødderne med dressing, spinat og snittet julesalat.
Anret på et fad, og server. 

Tip

Hold rødbeder for sig, hvis du forbereder retten dagen inden, så det hele ikke bliver lyserødt. Klargør grøntsagerne. Lav dressingen, og kom den i et lille glas. Skær først æblerne inden servering, og bland salaten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater og Tilbehør