Rodfrugtsalat med sprødt grønt og chili
Denne salat med sæsonens rødder smager dejligt som tilbehør til kylling.
Ingredienser
2-3 gulerødder
1-2 rødbeder
1 pastinak
2 æbler
½ citron, saften heraf
1½ spsk flydende honning
1 tsk chili, finthakket
1 spsk eddike f.eks. æbleeddike
3 spsk olivenolie
50 g små blade spinat
1 julesalat, groft snittet
Sådan gør du
Skræl rødderne, og skær dem i tynde skiver f.eks. på et mandolinjern. Skær æblerne i små stykker. Rør citronsaft med lidt honning, chili, eddike og olivenolie. Bland rødderne med dressing, spinat og snittet julesalat.
Anret på et fad, og server.
Tip
Hold rødbeder for sig, hvis du forbereder retten dagen inden, så det hele ikke bliver lyserødt. Klargør grøntsagerne. Lav dressingen, og kom den i et lille glas. Skær først æblerne inden servering, og bland salaten.