
Foto: Nybagte lune scones er altid lækkert - her har vi bagt dem med ingefær og citron. Lækkert!
Scones med citron og ingefær - opskrift
Scones med citron og ingefær
Det er rigtig hyggeligt at overraske venner og familie med nybagte scones og en god kop te. Scones er heldigvis hurtigt lavet, og så kan de varieres på mange lækre måder. Her får du en rigtig god opskrift på lækre scones med ingefær og citron. Se her, hvordan du bager de lækre scones:
preparation
Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking
Arbejdstid: 20 minutter
totaltime
Total: 35 minutter
plate
30 lækre scones
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
Grunddej:
- 450 g hvedemel
- 2 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 1/2 dl mælk
- 1 1/2 dl kærnemælk
Desuden:
- 2 kugler syltet ingefær, finthakket
- 2 tsk. revet usprøjtet citronskal
Pynt:
- 1 sammenpisket æg
- 2-3 spsk. perlesukker
Tilbehør:
- f.eks. flødeost og lidt fintrevet usprøjtet citronskal
Sådan bager du scones med ingefær og citron:
- SIGT hvedemel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt salt. Smuldr smørret i blandingen. Kom sukkeret i. Kom ingefær og citronskal i efter kærnemælken. Rør mælk og kærnemælk i. Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
- RUL dejen ud til en firkant med en tykkelse på 2 cm. Brug en udstikkerform eller et glas til at udstikke ca. 30 cirkler med en diameter på 4-5 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
- BAG sconesene ca. 12-15 min. ved 225 grader på midterste ovnribbe.
- SERVER dem lune med flødeost, smagt til med citronskal.
- TIP: Vil du bage chokolade scones, kan du erstatte ingefær og citron med 100 gram hakket, mørk chokolade.

3 lækre opskrifter på lynhurtige boller
Se, hvad vi ellers skriver om: Scones, Citron, Ingefær og Bageopskrifter
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: