Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Skaldyrssalat med avocado-salsa
Foto: Thomas Hergaard

Skaldyrssalat med avocado-salsa - opskrift fra Hjemmet

Skaldyrssalat med avocado-salsa

Pift frokosten op med en lækker hjemmelavet skaldyrssalat.

printer Print

Arbejdstid:
30 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
1 dl tomatjuice
3 spsk ketchup
2-3 spsk limesaft
1/2-1 tsk tabasco eller lign.
1 dåse krabbekød
300 g rejer, optøede frosne eller i lage
150 g dampede muslinger, friske, frosne eller konserves
3-4 forårsløg
grøn salat
salt og peber
Salsa:
2 modne avocadoer
1 frisk chili
2 spsk limesaft
frisk koriander
salt og peber
Tilbehør: brød

  1. Pisk tomatjuice sammen med ketchup og smag til med limesaft, tabasco, salt og peber.
  2. Vend de afdryppede skaldyr i dressingen og tilsæt fintsnittede forårsløg.
  3. Anret i 4 cocktailglas med lidt grøn salat i bunden.
  4. Halver avocadoerne, fjern stenene og træk skallerne af. Skær avocadokødet i små tern eller mos det groft med en gaffel.
  5. Tilsæt finthakket chili (uden frø og mellemvægge), limesaft og lidt friskhakket koriander.
  6. Smag til med salt og peber og læg en stor skefuld salsa oven på skaldyrscocktailen – eller server salsaen i en skål.
  7. Giv brød til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Skaldyrssalat og Forret