GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Slanke klassikere: Grøn lasagne
Foto: Maria Warnke Nørregaard Grøn lasagne smager himmelsk!

Slanke klassikere: Grøn lasagne

Lasagne er altid et sikkert hit blandt både børn og voksne. Prøv denne grønne version, der både er sund og smager himmelsk!

printer Print
clock 50 minutter
plate 4 personer

750 g cherrytomater
4 fed hvidløg, knust
2 spsk. balsamicoeddike
Salt
Peber, friskkværnet
2 dl basilikumblade, groftskåret
500 g hytteost
500 g frisk spinat, grofthakket
4 lasagneplader (fuldkorn), gerne friske
1 courgette
45 g parmesan, revet

Energi pr. person:
311 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
37 %
Kulhydrat:
43 %

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skær tomaterne i halve, og bland dem i en bradepande med hvidløg, balsamico, salt og peber, og bag dem i 12-15 minutter, til tomaterne er bløde.
  3. Vend den hakkede spinat i en tør pande, så bladene falder lidt sammen.
  4. Bland de bagte tomater, basilikum, spinat samt hytteost, og smag til med yderligere salt og peber.
  5. Hvis du ikke bruger friske lasagneplader, så kog dem i let saltet vand i 4–5 minutter, til de al dente, og lad dem dryppe af.
  6. Skær courgetten i papirtynde skiver på langs.
  7. Læg to lasagneplader i bunden af et ovnfast fad eller en lille bradepande, der passer i størrelsen.
  8. Top med en tredjedel af fyldet, dæk med tynde skiver courgette (skåret til i størrelse).
  9. Læg yderligere en tredjedel af fyldet på, derefter de resterende lasagneplader.
  10. Afslut med den sidste tredjedel af fyldet, courgetteskiver samt reven ost, og bag lasagnen i ovnen i 20 minutter. Pynt eventuelt med lidt ekstra tomater og frisk basilikum.
Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Sund aftensmad, Lasagne, Vegetar og Hovedret