SPONSORERET indhold
Slanke klassikere: Grøn lasagne
Lasagne er altid et sikkert hit blandt både børn og voksne. Prøv denne grønne version, der både er sund og smager himmelsk!
4 personer |
Total: 50 min
Ingredienser
750 g cherrytomater
4 fed hvidløg, knust
2 spsk. balsamicoeddike
Salt
Peber, friskkværnet
2 dl basilikumblade, groftskåret
500 g hytteost
500 g frisk spinat, grofthakket
4 lasagneplader (fuldkorn), gerne friske
1 courgette
45 g parmesan, revet
Næringsindhold
-
Energi pr. person:311 Kcal
-
Fedt:20 %
-
Protein:37 %
-
Kulhydrat:43 %
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær tomaterne i halve, og bland dem i en bradepande med hvidløg, balsamico, salt og peber, og bag dem i 12-15 minutter, til tomaterne er bløde.
- Vend den hakkede spinat i en tør pande, så bladene falder lidt sammen.
- Bland de bagte tomater, basilikum, spinat samt hytteost, og smag til med yderligere salt og peber.
- Hvis du ikke bruger friske lasagneplader, så kog dem i let saltet vand i 4–5 minutter, til de al dente, og lad dem dryppe af.
- Skær courgetten i papirtynde skiver på langs.
- Læg to lasagneplader i bunden af et ovnfast fad eller en lille bradepande, der passer i størrelsen.
- Top med en tredjedel af fyldet, dæk med tynde skiver courgette (skåret til i størrelse).
- Læg yderligere en tredjedel af fyldet på, derefter de resterende lasagneplader.
- Afslut med den sidste tredjedel af fyldet, courgetteskiver samt reven ost, og bag lasagnen i ovnen i 20 minutter.
- Pynt eventuelt med lidt ekstra tomater og frisk basilikum.