Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: Columbus Leth Vi bager kagerne i små springforme, men du kan sagtens lave en stor i stedet.

Små fine blåbær-mazariner

De små mazarintærter kan naturligvis laves med forskellige bær.


Blåbær-mazariner

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid

(4 små tærter eller 1 stor til ca. 8 personer)

4 tærteforme a 12 cm diameter


Mørdej:
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
1 æg


Mazarinmasse:
150 g marcipan

150 g rørsukker

75 g blødt smør

2 æg

50 g mel

100 g mørk chokolade
300 g friske blåbær
lidt flormelis til drys
1 bundt frisk mynte

1. Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 min.

2. Tænd ovnen på 175 grader.

3. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik dejen, så den passer i størrelsen til de fire tærteform. Alternativt til en springform, ca. 24 cm i diameter.

4. Fordel dejen i de smurte forme. Den skal dække både bund og kant. Skær overskydende kanter af. Prik bundne med en gaffel.

5. Læg et stykke bagepapir over dejen, og fyld med tærtekugler. Bag bundene i ca. 15 min.

6. Mazarinmasse: Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland marcipan med rørsukker. Tilsæt smør lidt ad gangen, og pisk sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk til sidst melet i.

7. Fordel mazarinmassen ligeligt over mørdejen på de fire tærter. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 25 min., til mazarinmassen er fast. Tag kagerne ud, og afkøl dem.

8. Smelt chokoladen over vandbad. Pensl tærterne med chokolade. Lad chokoladen størkne.

9. Top kagerne med blåbær. Drys med flormelis, og pynt med mynteblade. Server med en klat cremefraiche.

► SE OGSÅ: Verdens bedste hindbærsnitter
► SE OGSÅ:
Rimelig rå roulade
► SE OGSÅ: 6 lækre 'tag med kager'

Se, hvad vi ellers skriver om: Blåbær og Mazarinkage