Små gærdejskringler

Små gærdejskringler - opskrift fra Hendes Verden

Små gærdejskringler

Gærdejskringler fra det sønderjyske kaffebord!

printer Print
plate 12 stk.

250 g hvedemel
125 g smør
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. sukker
25 g gær
1½ dl lunken sødmælk
skal fra 1 usprøjtet appelsin
1 æg til pensling
Pynt: ½ dl perlesukker

  1. Kom mel og smør i en skål, og smuldr det til en jævn dej med fingrene. Tilsæt vaniljesukker og sukker.
  2. Opløs gæren i mælken, og tilsæt fintrevet appelsinskal. Bland mel og mælkeblandingen sammen, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt klæde.
  3. Slå dejen ned, og rul den til fingertykke pølser på ca. 23 cm. Form dem til kringler, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Pensl med et sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Lad kringlerne efterhæve 10 min. på bagepladen.
  5. Bag kringlerne midt i ovnen ved 200 gr. ca. 12 min., eller til de ser lækkert gyldne ud.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter