Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Spicy Indisk suppe med masser grønsager
Foto: Fra Ditte Ingemanns bog "Mit Grønne Køkken"

Spicy Indisk suppe med masser grønsager

Spicy suppe med masser af smag.

plate 4
printer Print

2 spsk kokosolie
2 rødløg, finthakket
3 fed hvidløg, revet
4 stængler bladselleri, i små stykker
1 æble, i små tern
2 tsk gurkemeje
15 g ingefær
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stærk karry
1 spsk garam masala
4 kardemommekapsler
1 stang kanel
4 tørrede limeblade
1 ds hakkede tomater ca. 1 l bouillon
100 g røde linser
1 ds kokosmælk
limesaft
salt

Topping:
frisk koriander

Sådan gør du: Varm koksolie op i en gryde, og svits løg, hvidløg, selleri og æbler. Tilsæt gurkemeje, revet ingefær, spidskommen, karry og garam masala. Rør det hele godt rundt, og tilsæt kardemomme, kanel, limeblade, hakkede tomater og bouillon. Lad det hele simre ved middel varme i ca. 1 time. Tilsæt derefter linser og kokosmælk, og lad suppen simre i yderligere 45 minutter. Smag suppen til med limesaft og evt. lidt salt. Tag kardemomme, kanel og limeblade op inden servering.

TIP! Vil du have en mere fyldig suppe, så tilsæt 1 stor kartoffel skåret i små tern.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Ditte Ingemann, Indisk mad, Karrysuppe og Karry