Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Squashtærte opskrift
Foto: Wichmann og Bendtsen Squashtærte

Squashtærte opskrift

Squashtærte med ost og oregano

plate 4
printer Print

Dej:
125 g hvedemel
125 g groft speltmel
½ tsk salt
125 g smør
1 æg
1 spsk yoghurt naturel

Fyld:
2 små porrer
1 squash
2 spsk rapsolie
salt og peber
lidt revet muskatnød
4 æg
1 dl creme fraiche 18%
2 spsk revet parmesan
½ dl letmælk
1-1½ tsk finthakket oregano (frisk eller tørret)
50 g revet ost
Evt. lidt frisk oregano.

Sådan gør du

Squashtærte

Bland hvedemel og speltmel sammen med salt i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det i melet med fingrene, og tilsæt 1 æg og yoghurt. Ælt dejen hurtigt sammen, tryk den flad i en frysepose og lad den hvile ½ time i køleskabet.

Rens og skær porrerne i tynde skiver. Halvér squashen og skær den i skiver af 1 cm. Steg porrerne i rapsolie i ca. 4 min. og krydr med salt, peber og muskatnød. Pisk æggene sammen med cremefraiche, revet parmesan, mælk og krydr med oregano, salt og peber.

Rul dejen ud til ½ cm tykkelse. Smør et tærtefad og beklæd den med dejen og forbag den i ovnen i 12 min. ved 200 grader. Skru ovnen ned på 180 grader. Kom porrefyldet og skiver af squash taglagt på tærten. Hæld æggemassen på tærten og drys med revet ost og bag den yderligere i 25-30 min., indtil æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen. Pluk evt. lidt frisk oregano henover squashtærten før servering.

Se også opskriften

Aspargestærte »Klik her.

Alle tærteopskrifter

Se alle opskrifter på tærter i ALTfordamerne.dk's madarkiv - »Klik her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Porretærte, Grøntsagstærte, Tærte, Dansk mad, Vegetarisk og Hovedret