Stegt fisk med ristet blomkål
Fisk på den lækre måde
Ingredienser
800 g fast hvid fisk med skindside
salt, peber
olie til stegning
1 spsk olivenolie
1 blomkål i små buketter
1 udkernet hakket chili
35 g snittede mandler
citronskal og -saft
1 dl hakket persille
100 g sprøde rugchips
Rygeostecreme:
200 g rygeost 1 %
lidt spidskommen
Sådan gør du:
Skær fisken i portionsstore stykker, og drys salt og peber på. Varm olien i en stor pande, og steg fisken først på skindsiden i 2-3 minutter, hvorefter den vendes og steges færdig i yderligere nogle minutter. Hold fisken varm i ovnen.
Tør panden af, kom en spsk olie i panden, og rist blomkål og chili heri under omrøring, til blomkålen er næsten mør. Bland mandlerne ved, smag til med salt, peber, citronskal- og saft samt persille. Server blomkålen til fisken med rygeostecreme og sprødt rugbrød.
Rygeostecreme: Rør og smag rygeosten til med spidskommen, salt og peber.
Tip! I stedet for mandler kan du bruge Chufa-knolde.
Energi pr. person: 400 kcal, fedt 28%, protein 50%, kulhydrat 22%