Opskrift på super nemt hverdagsbrød
SPONSORERET indhold

Super nemt hverdagsbrød

Af: Stinne Jensen Foto: Andreas Wiking
31. aug. 2011 | Opskrift | ALT for damerne

Vibeke Lehn er fortaler for nem, god mad, og hendes bradepandebrød, som hun hævder at ALLE kan bage, sviner minimalt på dit køkkenbord. Og så går det lige godt på morgenbordet, i madpakken og til aftensmaden.

Bradepandebrød

Mit gode, nemme brød , som jeg hævder, at alle kan bage.

1 brød:
5 dl lunkent vand 37°
25 g gær
1 spsk flaget havsalt
1 spsk honning
1 spsk olivenolie
150 g fuldkornshvedemel eller fuldkornsspelt
350 g hvedemel.
Olivenolie & flaget havsalt.

Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, honning, olivenolie samt fuldkorns- og hvedemel. Rør og slå dejen godt sammen, dæk den til og lad den hæve 1 time.

Hæld og fordel dejen i en lille bradepande – beklædt med bagepapir–  ca. 25 x 20 cm. Stænk brødet med olivenolie, drys salt på, sæt brødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og bag brødet 50 minutter.

Tag det ud og lad det afkøle på en bagerist.